
Een heerlijke, frisse tonijnsalade voor op brood of op een toastje bij de borrel—romig door de crème fraîche, met de pit van kappertjes en de knapperige prei.
Ingrediënten (voor ±4 belegde broodjes of 1 borrelschaaltje)
-
1 blik tonijn op water (±160 g, uitgelekt)
-
2 el mayonaise (light)
-
125 g crème fraîche
-
1 el kappertjes, grofgehakt
-
10–12 cm prei, in flinterdunne ringetjes
-
1 el bieslook, fijngeknipt
-
Peper en zout, naar smaak
Uitgeschreven beschrijving
-
Tonijn voorbereiden
Laat de tonijn goed uitlekken en maak los met een vork. -
Prei wassen
Snijd de prei in zeer dunne ringetjes, spoel in koud water om zand en scherpte te verwijderen en dep droog. (Desgewenst kun je de ringetjes 1 minuut blancheren en laten afkoelen voor extra milde smaak.) -
Basis maken
Meng in een kom de mayonaise en crème fraîche tot een gladde dressing. -
Alles samenvoegen
Schep de tonijn, prei en kappertjes door de basis. Proef en breng op smaak met extra peper/zout. Knip als laatste de bieslook over de salade als garnering. -
Koud zetten (aanrader)
Zet de salade 10–15 minuten in de koelkast zodat de smaken mooi intrekken en de salade iets opstijft.
Serveren: Lekker op een (geroosterd) broodje, een pistoletje of voor bij de borrel op een toastje.
Bewaren: luchtdicht in de koelkast tot 2 dagen.
Tip: de kappertjes zijn al zoutig—breng dus stap voor stap op smaak en pas op voor te veel zout.

Reactie plaatsen
Reacties
Hallo
Als Vlaamse vind ik slagroom wel een vreemd ingrediënt om in een tonijnsalade te doen.
Groeten,
Veerle
Ik zie nergens slagroom? :)
Kan er ook wat anders als kappertjes?
Daar houd ik niet zo van. Verder lijkt me dat erg lekker. Bedankt voor het delen.