
Witte kleding hoort fris en helder te zijn… maar helaas wordt het na een paar keer wassen vaak grauw of gelig 😩. Geen zorgen! Met deze 6 slimme tips wordt jouw witte was weer echt wit – zonder agressieve bleekmiddelen én op een budgetvriendelijke manier 💸.
Ontdek hieronder mijn favoriete tips 👇
🧺 1. Altijd goed sorteren = de basis
Begin bij het begin: Sorteer je wasgoed goed. Dus:
-
Witte kleding bij de witte was
-
Zwarte items bij de donkere was
-
En gekleurde kleding... juist, bij de gekleurde was 🎨
Zo voorkom je kleurvervaging én grauwe waas op je witte kleding.
🍋 2. Citroen: een natuurlijke bleekkracht
Citroensap heeft van nature een blekende werking.
➡️ Giet een glas verse citroensap in het wasmiddelbakje (zorg dat je eventuele pitjes eruit haalt).
➡️ Voeg je gewone wasmiddel voor de witte was toe.
➡️ Was zoals je gewend bent en je zult zien: je kleding komt er stralend uit! ✨
🧴 3. Natuurazijn tegen grauw én geur
Azijn is een wondermiddel in huis – ook voor je was!
➡️ Laat je witte kleding een paar uur weken in natuurazijn
➡️ Daarna gewoon wassen volgens het label
➡️ Bonus: azijn neutraliseert ook zweetluchtjes 👃
🫧 4. Soda: voor extra frisheid
Soda werkt perfect tegen gelige waas en vettigheid.
➡️ Voeg een eetlepel zilversoda toe aan je wasmiddel
➡️ Was je kleding op het normale programma
➡️ Ideaal voor handdoeken, T-shirts en lakens!
💊 5. Reinigingstablet voor kunstgebitten?! Jep!
Klinkt gek, maar werkt écht:
➡️ Leg een kunstgebit-tablet (zoals deze van Steradent) in de wastrommel bij je witte was
➡️ Was zoals gewoonlijk
➡️ Resultaat: helder wit, zonder grauwe sluier 💥
🛒 Deze tabletten zijn ook handig om voegen of theekopjes mee schoon te maken! Lees hier wat je er nog meer mee kunt!
☀️ 6. De zon: gratis en effectief
Wist je dat de zon een natuurlijke bleker is?
➡️ Hang je witte was lekker buiten te drogen op een zonnige dag
➡️ De UV-stralen helpen vlekken én grauwheid te verbleken
➡️ Bonus: je was ruikt heerlijk fris 🌼
Hoe was je een donsjas? Het stappenplan voor een schone winterjas
Een donsjas is een onmisbare winterjas, maar hoe houd je hem schoon en warm? Het wassen van een donsjas vereist wat extra aandacht, maar met de juiste stappen behoud je de kwaliteit en levensduur van de jas. In dit artikel lees je stap voor stap hoe je jouw donsjas kunt wassen.
Zo min mogelijk strijken: 5 Tips voor een kreukvrije was
Strijken is niet voor iedereen het allerleukste klusje. Gelukkig zijn er diverse handige tips om kreukels in je kleding te voorkomen om strijken zo veel mogelijk overbodig te maken. In dit artikel lees je 5 praktische tips voor een kreukvrije was.
Vloeibaar wasmiddel vs. waspoeder: Wat is de beste keuze voor jouw was?
Vloeibaar wasmiddel of waspoeder? Beide varianten hebben hun eigen voor- en nadelen, en de beste keuze hangt af van verschillende factoren. Lees in dit artikel de eigenschappen van beide soorten en wat voor welke was de beste keuze is.
5 Tips voor het wassen van een spijkerbroek: Houd je denim langer mooi
Bijna iedereen heeft er wel eentje in zijn kast hangen: een spijkerbroek, Hoe houd je een spijkerbroek lang netjes en mooi? In dit artikel lees je 5 praktische tips voor het wassen van spijkerbroeken:
Het voorwas wasprogramma: dat gebruik je zo
Veel wasmachines hebben een voorwas wasprogramma. Dit is een extra cyclus die bedoeld is om sterk vervuilde kleding eerst voor te spoelen. Hoe werkt dit en wat zijn voor- en nadelen?
Waarom ruikt mijn (donkere) was muf? En wat kan ik hier tegen doen?
Een vraag die ik vaak krijg is hoe het kan dat de donkere of zwarte was muf ruikt en hoe je dat kan verhelpen. Tijd voor een artikel dus! :) Vieze rubbersDe muffe geur kan ontstaan door vetluis. Ja, dit klinkt inderdaad niet lekker, gelukkig is het makkelijk schoon te maken. Vetluis is een grijze smurrie van stof, vezels, zeepresten etc. Het is de viezigheid die we uit onze kleren wassen en wat in de rubbers van de wasmachine terecht komt. De rubbers van de deur maak je eenvoudig schoon met een (microvezel)doekje en een sopje van bijvoorbeeld groene zeep. (Baking) soda en natuurazijnOok is het verstandig om zo nu en dan de wasmachine te laten draaien zonder wasgoed erin. Zet de wasmachine op de hoogste stand en voeg wat (baking)soda toe aan de trommel zelf en doe wat natuurazijn in het bakje voor de wasverzachter. Zo wordt de machine ook gelijk ontkalkt. En die azijngeur ruik je daarna echt niet meer ;) Ook kan je 2 vaatwastabletten in het bakje doen dat bedoeld is voor wasmiddel. Dat frist de boel ook nog even lekker op! Maak het pluizenfilter schoon (indien aanwezig)Onderaan de wasmachine zit een deurtje. Hierachter zit het pluizenfilter en deze kan je los draaien. Hier kan een beetje water uitlopen dus leg er een oude handdoek onder. Het filter kan je schoonmaken en weer terug plaatsen.
Wassen met een Eco Wasbal: Duurzaam en hypoallergeen
Duurzame keuzes maken doen we gelukkig steeds meer. Ook wat onze dagelijkse huishoudelijke taken betreft kunnen we impact maken. Er komen ook steeds meer producten op de markt die duurzame keuzes steeds makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan drogerballen om de droogtijd te verkorten of duurzame strips om de vloer mee te dweilen. Ook wasstrips zijn in opkomst en ken je de Eco Wasballen al? Traditionele wasmiddelen kunnen belastend zijn voor het milieu en bevatten vaak stoffen die niet alleen schadelijk zijn voor de natuur, maar ook voor onze gezondheid. Door een Eco Wasbal te gebruiken heb je geen wasmiddel meer nodig. In dit artikel lees je alles over de voordelen en werking van een Eco Wasbal.
Drogerballen: Kreukvrije en zachte was. Ontdek de voordelen!
Het gebruik van drogerballen zie ik steeds vaker voorbijkomen, en dat is helemaal terecht! Het zijn namelijk ballen met veel voordelen voor het drogen van je wasgoed. Zo bieden ze een goed alternatief voor wasverzachters bijvoorbeeld. Een ander fijn voordeel is dat ze kreukels verminderen wat ons weer strijkwerk scheelt. Lees snel verder voor nog meer voordelen dankzij het gebruik van drogerballen!
Vergeeld hoofdkussen weer wit krijgen? 5 methodes die écht werken! ✨
Gele vlekken op je hoofdkussen… 😩 we hebben er allemaal last van. Zweet, haarproducten, huidschilfers en vocht zorgen ervoor dat je kussen langzaam van wit naar... meh verkleurt. Maar geen zorgen! Met deze 5 effectieve én betaalbare methoden krijg jij je hoofdkussen weer stralend wit! 🧼
Stinkt de wasmachine? Zo maak je 'm fris & schoon! 🌿
Een stinkende wasmachine is ontzettend vervelend – zeker als je net heerlijk fris wasgoed verwacht. 😩 Die muffe geur kan ontstaan door vetluis, zeepresten, vocht én overig viezigheid. Gelukkig kun je dit eenvoudig zelf oplossen én voorkomen!
Hoe was je het beste een BH?
Het zal voor iedereen verschillend zijn, maar het advies is om na 3 a 4 keer dragen een BH te wassen. Hoe was je het beste een BH? Heel logisch: check het wasvoorschrift :) Het meeste zal worden geadviseerd om een BH met de hand te wassen. Op deze manier behoud een BH beter zijn pasvorm en elasticiteit. Daarbij voorkom je zo beschadigingen aan je wasmachine. Hoe was je het beste een BH met de hand? Allereerst sorteer je de BH's op kleur, wit bij wit, zwart bij zwart etc. Maak de haaksluiting van de BH dicht, dit voorkomt beschadigingen. Vervolgens laat je de BH een paar minuten weken in lauwwarm water met wasmiddel voor de fijne was. Hierna spoel je de BH af met koud water en laat je het drogen aan de lucht!
Ijsblokjes in de droger
Huh? Ijsblokjes in de droger? Jazeker! Dit zorgt er namelijk voor dat je wasgoed kreukvrij uit de droger komt en we dus niet hoeven te strijken!
Reactie plaatsen
Reacties