Voor iedereen die aan het snotteren is. Deze “Heal Me Chicken Soup” zag ik voorbij komen bij @emthenutritionist en is perfect voor wanneer je wel een boost kunt gebruiken of voor wanneer je gewoon zin hebt in een romige, voedzame soep (zonder room).
Ingrediënten voor 4 kommen (400 kcal per kom):
-
2 wortels
-
200 g butternut pompoen
-
2 stengels bleekselderij
-
1 grote ui, fijn gesnipperd
-
Handje kastanjechampignons, in plakjes
-
1 tl gemberpasta
-
2 teentjes knoflook, fijngehakt
-
2 liter kippenbouillon
-
1 klein takje rozemarijn
-
150 g zilvervliesrijst
-
1 citroen (rasp & sap)
-
320–400 g gegaarde kip, in stukjes geplukt
-
2 eieren
-
1 el dille, fijngehakt
-
1 el peterselie, fijngehakt
-
1 el olijfolie
-
Zout & zwarte peper
Bereiding:
-
Verhit olijfolie in een grote soeppan. Fruit ui, wortel, pompoen en bleekselderij 5 min.
-
Voeg champignons toe en bak tot ze zacht zijn.
-
Roer de gember, knoflook, rozemarijn en rijst erdoor en bak 1–2 min mee.
-
Voeg 2 liter bouillon toe en laat zachtjes koken met deksel op de pan, 20 min. Roer af en toe goed door.
-
Voeg de kip en citroenrasp toe en laat 5 min zachtjes koken.
-
Haal rozemarijn eruit.
-
Klop in een kom de eieren met citroensap.
-
Schep 1–2 lepels hete bouillon bij de eieren en roer dit goed door elkaar.
-
Giet dit mengsel langzaam terug in de soep terwijl je goed blijft roeren → de soep wordt romig en zijdezacht.
-
Vuur uit. Breng eventueel op smaak met zout en zwarte peper.
-
Roer dille & peterselie erdoor en serveer warm.
Reactie plaatsen
Reacties